Kardamom (Elettaria cardamomum) je jedním z nejstarších koření na světě. Rostlina je členem čeledi Zingiberaceae, která zahrnuje zázvor a kurkumu. Lusk kardamomu obsahuje malá, černo/hnědá semena, která se používají k výrobě koření známého jako královna koření.
Nasekaný a prosátý bio kardamom je zcela přírodní, aromatické bylinné koření, které obsahuje skořápku lusku i semena. Vyrábí se lámáním celých sušených lusků kardamomu na malé kousky. Granule lze přidávat do sladkých i slaných pokrmů, aby získaly citrusově sladkou chuť a květinové aroma. Po uvaření lze z nasekaného a propasírovaného kardamomu připravit voňavý čaj se sladkou, kořenitou a květinovou vůní a chutí.
Bio; Veganské; Z přírodních materiálů; Neozářené; Bez umělých příchutí; Bez umělých barviv; Bez konzervantů; Bez BSE/TSE; Bez GMO; Neobsahuje žádný přidaný cukr; Bez alergenů; Nízký obsah tuku; Nízký obsah nasycených tuků; Je bohatý na vlákninu; Bez sodíku/soli
Dávkování, doporučené použití, skladování
1 porce = podle chuti
podle chuti (max. 3-4 g denně)
Na kari, hranolky, polévky, omáčky, marinády nebo namočené v horké vodě pro přípravu kardamomového čaje
Ingredience
100% kardamom (elettaria cardamomum) kousky, nasekané, propasírované
Tabulka ingrediencí
Energie | 958 kJ/229 kcal |
Tuky | 1,4 g |
- ve kterém nasycené mastné kyseliny | 0,5 g |
- ve kterém mononenasycené mastné kyseliny | 0,6 g |
- ve kterém polynenasycené mastné kyseliny | 0,2 g |
Sacharid | 23 g |
- ve kterém cukr | 5,1 g |
Vláknina | 48 g |
Bílkovin | 8,0 g |
Sůl | 0 g |
Průměrné hodnoty. Pravidelně kontrolujeme naše nutriční informace.
Varování
- KvalitníJelikož se jedná o přírodní produkt, nutriční vlastnosti se mohou měnit v závislosti na podmínkách prostředí a v průběhu času.
Výpisy
Náš produkt je certifikován podle ekologických norem EU podle nařízení (EU) 2018/848 a britských ekologických norem certifikovaných Soil Association s kódem GB-ORG-05.
Popisy produktů vycházejí z informací výrobce produktu nebo suroviny, stejně jako obecné informace o složkách produktu, které jsou typicky podložené vědeckými publikacemi, nepopisují konkrétní vlastnosti daného produktu. Berte to prosím v úvahu při čtení popisů produktů, recenzí, reklam a dalších informací!